

Oppskrift: Påskekake
I samarbeid med Pillivuyt og svenske Yvonne Landin (@bakalite) presenterer vi denne oppskriften på en lekker påskekake, med syrlig ananas og mascarponekrem! Denne kaken vil garantert bli en suksess i påsken. Her får du oppskriften:
Ingredienser
Kakebunn:
4 egg
2 dl sukker
2 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
Smør til formen
Ananasfyll:
3 dl fløte
200 g kremost
1½ dl melis
400 g ananas i biter på boks (200 g ananas uten lake eller frisk ananas)
Eventuelt 1 ss maisstivelse
Frosting:
3 dl fløte
1½ dl melis
1 ts vaniljepulver
250 g mascarponeost
Fremgangsmåte
Kakebunn: Sett stekeovnen på 175 grader. Kle bunnen av en springform (20–24 cm) med bakepapir. Smør innsiden med smør. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker. Pisk egg og sukker hvitt og luftig med en håndmikser. Det tar et par minutter. Tilsett de tørre ingrediensene, og rør til røren blir glatt.
Hell røren i formen, og bank den mot bordet for å fjerne eventuelle luftbobler. Stekes midt i ovnen i 35–40 minutter. Rist forsiktig på kaken, slik at den slipper kantene. Vend kaken på en rist med en gang, og åpne låsen på formen, slik at fuktigheten slipper ut. La kaken avkjøles helt under den åpne formen.
Ananasfyll: La ananasen dryppe godt av i et dørslag. Ta vare på laken. Hakk ananasen i små biter, og bland dem med ½ dl melis. Hvis ananasen er for fuktig, tilsetter du 1 ss maisstivelse. Pisk krem. Pisk kremost og resten av melisen til det er blandet. Rør krem og kremost sammen, og vend inn ananasen.
Frosting: Pisk mascarpone med håndmikser på lav hastighet. Tilsett kremen langsomt mens du pisker, og pisk med middels hastighet til det blir luftig. Tilsett melis og vaniljepulver, og pisk til en jevn blanding. Pisk frostingen til du får en fast krem. Det tar et par minutter. Hell frostingen i en sprøytepose.
Montering: Skjær kakebunnen i tre like store lag. Legg den første bunnen på et kakefat, og pensle den med ananaslake. Klipp hull i sprøyteposen, og sprøyt en ring langs kanten av kakebunnen. Fordel halvparten av fyllet inne i ringen. Legg på den neste bunnen, og gjenta samme prosedyre. Sprøyt eller fordel resten av frostingen rundt og på kaken.
Pynt med ananaskirsebær eller andre syrlige bær, og server med en gang.
Se et utvalg av Pillivuyt her:
Noe til påskekosen:
- -50%NyhetHadeland Glassverk Glassegg 5pk 2023Special Price kr199,50 Regular Price kr399,00
- -40%Amundsen Kakaopinne med MelkesjokoladeSpecial Price kr35,40 Regular Price kr59,00
- -50%NyhetAmundsen Påskegave Kaffe/Sjokoladeegg/Lemon Lime MandlerSpecial Price kr149,50 Regular Price kr299,00Ikke på lager
- -58%Christiania 1739 Bake Bakebollesett 10 delerSpecial Price kr249,00 Regular Price kr599,00
- -30%Christiania 1739 Kitchenline Ballongvisp Med Silikon 24cmSpecial Price kr160,30 Regular Price kr229,00
- -40%Amundsen Gavepose Kakao & MarshmallowsSpecial Price kr149,40 Regular Price kr249,00
Del resultatet med oss!
Ønsker du å prøve deg på denne oppskriften? Del gjerne resultatet med oss på Instagram ved å bruke #cgnorge. Vi gleder oss til å se!