kjøkkenutstyrkjøkkenutstyr

Oppskrift: Grønne pistasjkuler

Er du som oss og har vanskelig for å holde deg borte når bakst og søtsaker settes på bordet? Vi har laget en oppskrift på grønne pistasjkuler som både ser lekre ut på fatet og smaker fantastisk – en perfekt snakkis til høstens sammenkomster, eller en hemmelighet du kan holde helt for deg selv. Du velger!

 

Lyst til å imponere en du er glad i? Pistasjkulene er nemlig supre å gi bort! Fyll kulene i et Norgesglass og knytt et silkebånd rundt lokket. Voilá – så har du en hjemmelaget gave som garantert vil falle i smak.

Ingredienser

Ca. 15 kuler

 

100 g marsipan med masse mandler (minimum 50%) 

60 g ristede (usaltede) pistasjnøtter + 50 g pistasjnøtter til strø 

En klype salt hvis pistasjnøttene er usaltede 

1 ss kaffelikør, Amaretto eller konjakk (kan sløyfes)

1 ts sterk kaffe (½ ts instant kaffepulver + 1 ts kokende vann)

50 g mørk sjokolade 



Fremgangsmåte

1. Skjær marsipanen i grove biter og ha den i en bolle.

 

2. Finhakk 60 g pistasjnøtter (bruk gjerne foodprocessor eller minihakker).

 

3. Bland marsipan, hakkede nøtter, likør, kaffe og evt. salt sammen til en jevn masse. 

 

4. Form massen til en lang pølse og skjær den i like store biter.

 

5. Form hver bit til en kule med hendene og legg dem på et fat kledd med bakepapir

 

6. Finhakk eller kjør de resterende nøttene så fint du klarer til et pulver, og ha dem i en skål det er lett å snurre på.

 

7. Smelt sjokoladen sakte over vannbad.

 

8. Fordel litt sjokolade på hver kule med fingrene og snurr dem i en bolle med finknuste pistasjnøtter til de er helt dekket. 

 

9. Server og nyt smaken av marsipan og pistasj! Kulene vil holde seg gode i ca. 4 uker i lufttett boks i kjøleskap, men kan også oppbevares i romtemperatur over en kortere periode.



Du har fått FRI FRAKT

Lagt i handlekurven
  • BARNESERVISE NORSKE SKOGSDYR 3 DELER
  • Det är %1 varor i handlekurven.
  • Delsum 44
© Christiania Glasmagasin AS