Oppskrift: Quinoa bowl med reker og wasabi-dipp

I samarbeid med Le Creuset presenterer vi denne oppskriften på en quinoa bowl med reker og en wasabi-dipp. Denne retten passer perfekt til både lunsj og middag, og kan enkelt endres dersom du har noen grønnsaker du trenger å bli kvitt. Lyst til å teste? Del gjerne resultatet med oss på Instagram ved å bruke #cgnorge. Vi gleder oss til å se!

Tid: ca. 30-40 min

Antall: 2 porsjoner

Vanskelighetsgrad: enkel

 

Ingredienser 

250 ml grønnsaksbuljong

125 g quinoa

ca. 150 g spisskål

150 g blanding med sopp

3 ss olivenolje

1/2 små, røde reddiker

Saft fra 1 sitron

1 lime

100 g majones

1-2 ts wasabi (alternativt pepperrot)

Salt og hvit pepper

6-8 uskrelte røde kongereker (uten hode)

40 g cashewnøtter, grovhakket

Fremgangsmåte

 1. Vask quinoa i varmt vann, og kok opp i grønnsaksbuljongen i henhold til bruksanvisningen på pakken, la det avkjøles.


2. Rengjør kål, del i biter i middels størrelse og kok i kokende, saltet vann i 5-6 minutter. Hell kålen over i en sil og legg den til side.


3. I mellomtiden rengjør du soppen og deler denne opp i biter. Varm litt olje i en stekepanne. Stek soppen raskt på høy varme, og salte og pepre den til slutt.


4. Rengjør reddiken og skjær i strimler.


5. Når du skal lage dippen, skyller du limen godt med varmt vann og tørker denne. Skrell av skallet på den ene halvdelen av limen og press ut saften Skrell forsiktig av skallet til den andre halvdelen i små biter og skjær i tynne strimler. Rør avrevet lime-skall og saften fra limen, majones, samt wasabi-paste, godt sammen.  Smak til med salt og pepper. Rør eventuell inn litt ekstra saft fra limen. Fyll dippen i to små skåler og dekorer med avrevet lime-skall.


6. Varm opp resten av oljen i en stekepanne, stek så rekene i kort tid på høy varme. Fordel quinoa i to skåler, legg de andre ingrediensene oppi og rundt, og legg til litt sitronsaft. Ha wasabi-dipp ved siden av som tilbehør.

Fremgangsmåte

 

 1. Vask quinoa i varmt vann, og kok opp i grønnsaksbuljongen i henhold til bruksanvisningen på pakken, la det avkjøles.


2. Rengjør kål, del i biter i middels størrelse og kok i kokende, saltet vann i 5-6 minutter. Hell kålen over i en sil og legg den til side.


3. I mellomtiden rengjør du soppen og deler denne opp i biter. Varm litt olje i en stekepanne. Stek soppen raskt på høy varme, og salte og pepre den til slutt.


4. Rengjør reddiken og skjær i strimler.


5. Når du skal lage dippen, skyller du limen godt med varmt vann og tørker denne. Skrell av skallet på den ene halvdelen av limen og press ut saften Skrell forsiktig av skallet til den andre halvdelen i små biter og skjær i tynne strimler. Rør avrevet lime-skall og saften fra limen, majones, samt wasabi-paste, godt sammen.  Smak til med salt og pepper. Rør eventuell inn litt ekstra saft fra limen. Fyll dippen i to små skåler og dekorer med avrevet lime-skall.


6. Varm opp resten av oljen i en stekepanne, stek så rekene i kort tid på høy varme. Fordel quinoa i to skåler, legg de andre ingrediensene oppi og rundt, og legg til litt sitronsaft. Ha wasabi-dipp ved siden av som tilbehør.

Se et utvalg fra Le Creuset

Du har fått FRI FRAKT

Lagt i handlekurven
  • BARNESERVISE NORSKE SKOGSDYR 3 DELER
  • Det är %1 varor i handlekurven.
  • Delsum 44
© Christiania Glasmagasin AS