kjøkkenutstyrkjøkkenutstyr

Oppskrift: Vegetarlasagne med spinat, aubergine og feta

Skulle du ønske at en enda større del av middagsuken hjemme bestod av sunne og gode råvarer? Vel, da har vi oppskriften for deg! Denne vegetarlasagnen er så god at vi nesten kan garantere at den får en fast plass i middagsruletten. Hos oss har den i alle fall blitt en vinner til både hverdags og helg!

 

Denne oppskriften krever en del ingredienser, men går kjapt å lage så fort alt er hakket og klart.

Ingredienser

3 fedd finhakket hvitløk

1 finhakket rød chili

2 hele løk, grovhakket

1 paprika, grovhakket

3 gulrøtter, strimlet

1 squash, i tynne skiver

1 aubergine, i tynne skiver

400g spinat

200 g feta

1 liten boks tomatpuré (140g)

1 boks hakkede tomater (400g)

10-12 lasagneplater, fullkorn

1 dl matfløte

1 dl lettmelk

100g revet ost til topping

Økologisk rapsolje

Salt og pepper


Nyttige redskaper


Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 200 grader. Finn frem en ildfast form i passende størrelse, for eksempel denne fra Porsgrund Porselen (28x19cm).

  2. Start med å klargjøre alle grønnsakene og smuldre opp fetaost i en egen bolle. Vi bruker gjerne en mandolin med flere blad og funksjoner for å hakke opp grønnsakene.

  3. Finn frem en gryte til fyllet (vi liker å bruke en støpejernsgryte som tåler høy temperatur og holder godt på varmen). Stek først hvitløk, løk og chili i litt olje, før du tilsetter resten av grønnsakene (ikke aubergine og spinat), tomatpuré, hakkede tomater, salt og pepper. Vent noen minutter før du tilsetter melk og matfløte. La blandingen småkoke i minst 15 minutter – ofte setter smakene seg bedre jo lenger den får stått og godgjort seg på lav temperatur.

  4. Legg aubergineskivene på en stekeplate og spray eller pensle med 2-3 ss olje. Strø litt salt og pepper over og stek på 200 grader i ca. 10 minutter. La stå til auberginen får en gylden farge.

  5. Finn frem spinaten og stek i en stekepanne til den blir mør.

  6. Nå er det tid for montering! Start med et tynt lag tomatsaus, før du bygger det første laget med lasagneplater. Fortsett lagvis med tomatsaus, aubergine, spinat og et dryss fetaost før det er tid for lag 2 med lasagneplater. Hold denne rekkefølgen og topp til slutt med ost og kvernet pepper.

  7. Stek i ca. 30 minutter nederst i ovnen. La lasagnen «kjøle seg ned» på benken i 10 minutter etter steking. Dette kan være vanskelig for den sultne – men om du klarer det så skal vi love at det er verdt ventingen!

  8. Server gjerne med en frisk salat, og nyt smaken av sunne og gode råvarer!

Har du alt du trenger?


Du har fått FRI FRAKT

Lagt i handlekurven
  • BARNESERVISE NORSKE SKOGSDYR 3 DELER
  • Det är %1 varor i handlekurven.
  • Delsum 44
© Christiania Glasmagasin AS