Oppskrift: Pavlova med pasjonskrem og friske bær

Pavlova er en populær kake i vår- og sommersesong. Denne varianten består av marengsbunn, gul krem, pasjonskrem og masse friske bær! Smøret og saltet i den gule kremen kombinert med den søte marengsbunnen, den syrlige pasjonskremen og friske bær gjør kaken til en smakseksplosjon av de sjeldne.

 

Det kan være lurt å lage den gule kremen dagen i forveien da den må avkjøles i minst 4 timer. Kremen og marengsbunnen må være helt avkjølt når kaken skal monteres. Oppskrift/bilder: Ida Marie Storbakken (@idamariesmat).

Tid: ca. 5,5 timer

Antall: ca. 10 porsjoner

Vanskelighetsgrad: Middels

 

Ingredienser

Marengsbunn

5 stk store eggehviter

0.5 ts salt

120 gram sukker

120 gram melis

 

Gul smørkrem

3.5 dl kremfløte

8 store eggeplommer

200 gram sukker

5 ts maizenna

4 ts vaniljesukker

1 ts salt

300 gram meierismør

 

Pasjonskrem

3 dl kremfløte

2 ts vaniljesukker

4 stk pasjonsfrukt

 

Topping

1 kurv ferske jordbær

1 pakke ferske blåbær

1 pakke ferske bringebær

Fremgangsmåte

Marengsbunn

1. Skill eggehvite fra eggeplommen. Pass på så det ikke kommer spor av eggeplomme i eggehviten.

 

2. Visp eggehvite og salt med miksmaster/kjøkkenmaskin i 10-20 sekunder til luftig skum. Tilsett litt og litt sukker, mens du visper på høy hastighet.

 

3. Tilsett deretter litt og litt melis. La maskinen gå til du får en blank og seig marengsmasse.

 

4. Ha marengsen over i en sprøytepose med stor sprøytetupp/tyll.

 

5. Finn frem kakefatet du skal ha kaken på, og bruk denne til å måle opp en ca. sirkel på bakepapiret/teflonarket. Lag en sirkel som er noen centimeter mindre i diameter enn størrelsen på kakefatet.


6. Sprøyt marengsen ut i et fint mønster.


7. Stek margensbunnen midt i ovnen, på varmluft 140 grader i 60 minutter.


8. Ta bunnen ut og avkjøl på stekebrettet. Det er viktig at marengsbunnen er helt avkjølt før kremene sprøytes på. Marengsbunnen kan fint lages en dag og to i forveien. Dekk med plastikkfolie når bunnen er avkjølt.

Fremgangsmåte

Gul krem

1. Mål opp ingrediensene.

 

2. Ha alle ingrediensene, utenom meierismøret, i en kjele.

 

3. Varm opp og rør godt HELE tiden med visp. Rør godt i bunnen så kremen ikke svir seg. Kremen vil bli tykkere og tykkere, jo varmere den blir. La kremen koke i ca. 30 sekunder. Husk å røre godt med vispen!

 

4. Trekk kjelen vekk fra varmen, og visp inn litt og litt smør av gangen.

 

5. Ha kremen over i en skål og dekk med plastikkfolie. Legg plastikkfolien helt nedtil kremen, slik at det ikke blir snerk og kondens.

 

6. Sett kremen i kjøleskapet, og la stå i minimum 4 timer, til kremen er helt kald.

 

Fremgangsmåte

Pasjonskrem

1. Visp kremfløte og vaniljesukker til myk krem.

 

2. Vend inn pasjonsfruktkjøttet

 

Montering av pavlova

1. Legg marengsbunnen på et kakefat.

 

2. Ha den gule kremen over i en sprøytepose med stor sprøytetupp/tyll.


3. Sprøyt den gule kremen litt innforbi kanten på marengsbunnen.

 

4. Ha på pasjonskremen.


5. Topp med friske bær og pynt med sitronmelisse og litt av den gule kremen dersom du har litt til overs.

Ingredienser

Marengsbunn
5 stk eggehvite (størrelse L)
0.5 ts salt
120 gram sukker
120 gram melis

 

Gul smørkrem
3.5 dl kremfløte
8 eggeplommer (størrelse L)
200 gram sukker
5 ts maizenna
4 ts vaniljesukker
1 ts salt
300 gram meierismør

 

Pasjonskrem
3 dl kremfløte
2 ts vaniljesukker
4 stk pasjonsfrukt

 

Topping
1 kurv ferske jordbær
1 pakke ferske blåbær
1 pakke ferske bringebær

Fremgangsmåte

Marengsbunn – slik gjør du:

 

  1. Skill eggehvite fra eggeplommen. Pass på så det ikke kommer spor av eggeplomme i eggehviten.
  2. Visp eggehvite og salt med miksmaster/kjøkkenmaskin i 10-20 sekunder til luftig skum.
  3. Tilsett litt og litt sukker, mens du visper på høy hastighet.
  4. Tilsett deretter litt og litt melis.
  5. La maskinen gå til du får en blank og seig marengsmasse.
  6. Ha marengsen over i en sprøytepose med stor sprøytetupp/tyll.
  7. Finn frem kakefatet du skal ha kaken på, og bruk denne til å måle opp en ca. sirkel på bakepapiret/teflonarket. Lag en sirkel som er noen centimeter mindre i diameter enn størrelsen på kakefatet.
  8. Sprøyt marengsen ut i et fint mønster.
  9. Stek midt i ovnen, på varmluft 140 grader, i 60 minutter.
  10. Ta bunnen ut og avkjøl på stekebrettet. Det er viktig at marengsbunnen er helt avkjølt før kremene sprøytes på. Marengsbunnen kan fint lages en dag og to i forveien. Dekk med plastikkfolie når bunnen er avkjølt.

Gul krem – slik gjør du:

 

  1. Mål opp ingrediensene.
  2. Ha alle ingrediensene, utenom meierismøret, i en kjele.
  3. Varm opp og rør godt HELE tiden med visp. Rør godt i bunnen så kremen ikke svir seg. Kremen vil bli tykkere og tykkere, jo varmere den blir. La kremen koke i ca. 30 sekunder. Husk å røre godt med vispen!
  4. Trekk kjelen vekk fra varmen, og visp inn litt og litt smør av gangen.
  5. Ha kremen over i en skål og dekk med plastikkfolie. Legg plastikkfolien helt nedtil kremen, slik at det ikke blir snerk og kondens.
  6. Sett kremen i kjøleskapet, og la stå i minimum 4 timer, til kremen er helt kald.

Pasjonskrem – slik gjør du:

 

  1. Visp kremfløte og vaniljesukker til myk krem.
  2. Vend inn pasjonsfruktkjøttet


Montering av pavlova:

 

  1. Legg marengsbunnen på et kakefat.
  2. Ha den gule kremen over i en sprøytepose med stor sprøytetupp/tyll.
  3. Sprøyt den gule kremen litt innforbi kanten på marengsbunnen.
  4. Ha på pasjonskremen.
  5. Topp med friske bær og pynt med sitronmelisse og litt av den gule kremen dersom du har litt til overs.

Har du alt du trenger?

Du har fått FRI FRAKT

Lagt i handlekurven
  • BARNESERVISE NORSKE SKOGSDYR 3 DELER
  • Det är %1 varor i handlekurven.
  • Delsum 44
© Christiania Glasmagasin AS