kjøkkenutstyrkjøkkenutstyr

Velg riktig stekepanne

Å kjøpe ny stekepanne er ikke alltid like lett, da det finnes hundrevis av ulike typer stekepanner. Det å velge riktig panne kan utgjøre en stor forskjell i matlagingen, og valg av materiale har vist seg å være vel så viktig for å oppnå riktig resultat. I tillegg til valg av materiale, spiller også råvarene en stor rolle ved valg av panne. Vi i Christiania Glasmagasin har satt sammen en liten guide til deg, slik at du finner den type pannen som er riktig til ditt behov, enten det er stekepanne, grillpanne eller traktørpanne. 

 

Skal du tilberede fisk, fjærkre, kjøtt eller grønnsaker? Valg av panne kan være avgjørende for best resultat av råvarene, og derfor burde råvarer være med i beslutningen på hva slags panne du skal ta i bruk når du lager mat.

Støpejern

Støpejernspannen er en kulinarisk klassiker på kjøkkenet, og materialet er elsket av kokker verden over. Støpejern er kjent for å være av topp kvalitet til matlagingen, og er et materiale velegnet for steking av mat på høy temperatur. Materialet støpejern gir en rask og jevn varmefordeling, og derfor perfekt til steking av større kjøttstykker, fet fisk, grønnsaker som squash, rotgrønnsaker og aubergine. En annen fordel med støpejern er at pannene tåler å bli brukt i ovn på høy temperatur, samt grill (gjelder ikke panner med trehåndtak). Hos oss finner du støpejernspanner fra Le Creuset og Christiania 1739 i et utvalg av flotte farger.

Rustfritt stål

Stekepanner i rustfritt stål er velegnet til steking ved alle temperaturer, og er enkle å rengjøre. Materialet har en rekke fordeler, blant annet smidighet, holdbarhet og varmebestandighet. Rustfritt stål får ikke riper, bulker eller skjevheter ved normal bruk og varianter uten belegg kan vanligvis vaskes i oppvaskmaskin. 

 

Panner i rustfritt stål kan brukes til de fleste råvarer, men grunnet reduserte varmeledende egenskaper vil ikke pannen være optimal for råvarer som melk, egg og mager fisk. Derfor utstyres panner i rustfritt stål med en trelags-bunn hvorav det midterste laget er av aluminium, et materiale med svært gode varmeledende egenskaper. Mange av stekepannene i rustfritt stål er også belagt med enten keramisk eller teflon non-stick belegg, slik vi eksempelvis ser med den populære Premium-serien av gryter og panner fra Tefal Jamie Oliver.

 

Sjekk ut vårt utvalg av panner i rustfritt stål fra blant annet Classic Pro, Vargen & Thor, Scanpan og Tefal Jamie Oliver.

Aluminium

Aluminium er et materiale som fordeler og leder varmen raskt og effektivt, og er optimalt til steking ved lav til middels temperatur. I tillegg har aluminium fordelen med å være et lett, ergonomisk materiale som er enkel å håndtere. Materialet er også enkelt å rengjøre, da mat raskt løsner fra overflaten med litt såpevann og en oppvaskbørste. Vi anbefaler å sjekke ut PLUS-serien for fargerike kjeler og panner i aluminum.

 

Siden aluminiumspanner er utstyrt med et non-stick belegg blir det vanskeligere for matvarer å svi seg. Dette gjør materialet perfekt til eksempelvis egg- og melkeprodukter. Vær oppmerksom på at materialet ikke er magnetisk, og må derfor ha tilsatt en kromstålplate i bunnen for induksjonsbruk. Hos oss finner du stekepanner i aluminium som tåler alle kokeplater, inkludert induksjon, fra blant annet Greenpan, Le Creuset og Christiania 1739

Hvilken type panne?

Materialet på pannen spiller en stor rolle i forhold til hvilke råvarer du bruker i matlagingen, men også formen på pannen kan være med på å gi et bedre resultat. En traktørpanne har høye kanter, som gjør at man både kan koke og steke maten i den. Sautepanner er utformet med runde og høye kanter, som gjør dem utmerkende til rask steking og woking. Grillpanner kommer med en riflet stekeoverflate som etterligning av rillene på en grill, og denne pannen er utmerkende om man ønsker å oppnå høyere temperaturer. Ved bruk av wokpanne vil du kunne oppnå rask og høy temperatur når du tilbereder mat som blant annet grønnsaker, nudler og mindre kjøttbiter.


 Ekstratips

  • Ikke sett stekepannen direkte på høy varme! Dette gjelder både støpejern og belagte panner med f.eks teflon. Dette kan føre til buet bunn og ødelagt emalje/belegg.

  • Unngå kaldt vann på varm stekepanne, da pannen kan slå seg og igjen få buet bunn som ikke vil fungere på induksjonstopp.

  • Ikke bruk stålredskaper i belagte panner. Vi anbefaler i stedet redskaper i silikon, nylon eller tre for å bevare belegget lengst mulig.

  • Avkjøl stekepannen gradvis før rengjøring. Skal du koke ut en panne, prøv å ha så varmt vann som mulig for å unngå at pannen slår seg.

Besøk oss - få veiledning!

Vi vet hvor mye en riktig stekepanne har å si for kjøkkenopplevelsen i sin helhet. Hvis du er usikker på valg av stekepanne, eller hvilket materiale som passer ditt bruk, vil du alltid få personlig hjelp og veiledning dersom du besøker oss i butikk eller kontakter kundeservice. Vi stiller gladelig opp og gir deg den hjelpen du trenger for å kunne ta et riktig valg tilpasset dine behov og ønsker.


Tilleggsinformasjon

Tilleggsinformasjon
SKU blogg-velg-riktig-stekepanne

Du har fått FRI FRAKT

Lagt i handlekurven
  • BARNESERVISE NORSKE SKOGSDYR 3 DELER
  • Det är %1 varor i handlekurven.
  • Delsum 44
© Christiania Glasmagasin AS