kjøkkenutstyrkjøkkenutstyr

Oppskrift: Kanelsnurrer

Lite smaker bedre enn nystekte kanelsnurrer – spesielt om det ikke er spart noe på fyllet. Under finner du vår oppskrift på kanelsnurrer, stor nok til å dele med både venner, familie og kollegaer. Topp de med perlesukker eller prøv noe nytt som for eksempel med kremostglasur!

 

Tid: Ca. 45 min

Antall: Ca. 30 stk boller

Vanskelighetsgrad: Lett

 

Ingredienser

Til bollene:

 

200 g meierismør
4 dl helmelk
2 dl kulturmelk
30 g ferskgjær
1 ts bakepulver
2 små egg
180 g sukker
Ca. 1 kg hvetemel

Til fyllet:

 

3 ss kanel
150 g romtemperert smør
150 g brunt sukker

1 egg til pensling

Fremgangsmåte

  1. Smelt smøret og tilsett helmelk. Løs opp gjær i blandingen.

  2. Pisk to av eggene lett, bland inn sukker, kulturmelk og sikt inn mel. Elt på lav hastighet i ca. 10 min. Sørg for at det er nok mel til at deigen ikke henger igjen i bollen. La heve på et varmt sted til den er doblet i størrelse.

  3. Mens du venter kan du røre sammen ingrediensene til fyllet. Bruk en visp eller en håndmikser.

  4. Når deigen er ferdig hevet, del den inn i et passende antall «pølser» på benken. Deigen skal holde til ca 3 «pølser» á 10 snurrer.

  5. Kjevle pølsene forsiktig til de er rektangelformede, og smør på med fyllet. Brett den ene halvdelen av rektangelen over den andre, og skjær ut remser i deigen. Remsene tvinnes og kveiles til slutt som en snurr.

  6. Etterhev alle snurrene over damp i ca 15 min. Pensle lett med sammenvispet egg.

  7. Stekes på midterste rille i ovnen, 225 grader i ca 10-12 min til de har en gylden overflate. Avkjøles på rist og serveres med et smil! Bon appetit!

La deg friste!

Du har fått FRI FRAKT

Lagt i handlekurven
  • BARNESERVISE NORSKE SKOGSDYR 3 DELER
  • Det är %1 varor i handlekurven.
  • Delsum 44
© Christiania Glasmagasin AS