Meny
MENU

Kjøkkenutstyr for en effektiv hverdag! 

Sunn start

Nyheter, oppskrifter og inspirasjon

8 tips før kjøp av servise

På jakt etter nytt servise? Det kan være utfordrende å vite hvor man skal begynne, spesielt dersom det er et førstegangskjøp. Les våre 8 gode råd her!

Hipp hurra - vi fyller 280 år!

I 2019 fyller vi i Christiania Glasmagasin hele 280 år, noe vi er svært stolte over. Her kan du lese en oppsummering av historien vår - fra 1739 til 2019.

Hvordan dekke med bestikk?

Å dekke et festbord beregnet for flere retter kan være utfordrende. I denne artikkelen kommer vi med noen smarte huskeregler for hvordan dekke med bestikk!

Oppskrift: Rødbetepai

Lyst til å imponere med noe godt? Prøv deg på vår smakfulle rødbetepai som passer både som selvstendig middag og som tilbehør til spekemat og grillmat.

Svigermors fastelavnsboller

Fastelavn er like rundt hjørnet, og er det en dag i året vi kan fråtse i boller, krem og syltetøy uten dårlig samvittighet, er det nettopp på fastelavn.

Bryllupskveld i Oslo

Vi har gleden av å invitere til bryllupskveld i vår butikk i Hegdehaugsveien 34 i Oslo, torsdag 21. februar. Få inspirasjon og kunnskap til å starte planleggingen!

Relansering av Spire

I 1952 så Konrad Galaaen sitt Spire servise dagens lys for første gang, og endelig relanseres det folkekjære serviset med nye former og deler.

Nyheter fra Mummi

Motivene med Ninni og nye Mummitrollet er årets første Mumminyheter. Fiskars har bestemt seg for å donere 10kr per solgte krus i 2019 til Redd Barna.

Oppskrift: Brownies

Brownies er den perfekte festkaken, men også en vinner når du bare har lyst på noe godt. Prøv deg på vår oppskrift med valnøtter og granateple!

Årets Dompap-nyheter

Ble du også hodestups forelsket i Dompap-serviset fra i fjor? Da bør du sjekket ut årets Dompap nyheter fra Porsgrund Porselænsfabrik og Hadeland Glassverk!

Oppskrift: Grønnsakspai

I samarbeid med Pillivuyt deler vi her en smakfull oppskrift på nydelig grønnsakspai med squash og gulrot. Blir dette din nye middagsfavoritt?

NYHET: Mummi julekuler

Porsgrund Porselen har i år gått sammen med Moomin om å lansere 7 unike Mummi julekuler. Vi er stolte av å selge denne fantastiske nyheten i våre butikker!

Oppskrift: Grove eplemuffins

Grove eplemuffins smaker kjempegodt og er superenkelt å lage. De er perfekt som et lite mellommåltid, noe godt til kaffen eller som snack i veska på jobb.

Dekk opp høstbordet

Vi gleder oss over at høsten er her og lar oss inspirere av interiørstylist og instagrammer Trude Kjos. Ta en titt på hennes høstbord og sjekk ut hennes 3 beste tips for en vellykket oppdekking.

7 nyttige grillredskaper

Er du klar for grillsesongen? Se hvilke grillredskaper du bør ha for å lykkes med grillingen denne sommeren. Sikre deg en optimal grillopplevelse både praktisk og smaksmessig!

Årets sommerplast er her!

Årets sommernyheter er endelig på plass i butikk, og i slutten av mai arrangerte vi sesongens fotoshoot. Se bildene og les mer om årets lekre sommerplast!

Oppskrift: Veggie Chilli

Lyst til å prøve deg på en ny, smakfull middag? Imponer en du er glad i med denne smakfulle, sunne og veldig enkle oppskriften på Veggie Chilli fra Jamie Oliver!

Oppskrift: 17. mai-muffins

Bli klar til 17. mai! Prøv deg på våre sitronmuffins med smørkrem - søte, friske og lekre på festbordet! Pynt i nasjonalfargene og server på ditt favorittfat - hipp hurra!

Borddekking til 17. mai

Vårens glade festdager står for dør, noe som gir oss mye å glede oss til. Nå viser Instagrammer @carlberg_home oss hvordan hun dekker opp til 17. mai fest hjemme hos seg.

10 kjappe kjøkkentips

Glad i å imponere på kjøkkenet? Les våre 10 kjøkkentips som kan ta deg ett skritt frem på kunnskapsskalaen enten det gjelder redskaper, oppbevaring eller vask og vedlikehold.

Hvite, stilrene Sense

Se hvordan Instagrammer Linda-Mathilde styler Porsgrunds Sense-servise hjemme hos seg. Sense kan kombineres med det aller meste, og leveres i tillegg med kantskårgaranti!

Oppskrift: Grytebrød

Med sin unike form og deilige smak blir et grytebrød fra Le Creuset både gøy å lage - og gøy å servere! Et smakfullt brød med havsalt på toppen passer utmerket med pålegg, men også til supper og gryteretter.

Gavetips til bryllup: servise

En bryllupsliste er ønsker for livet. Men hva setter egentlig brudepar på bryllupslisten sin? Her kan du lese mer om hvilke serviser som står øverst på listen blant våre brudepar!

Oppskrift: Gurkemeie latte

Har du hørt om den nye, helsebringende drikken gurkemeie latte? Denne gule drikken har tatt bloggverden med storm, og er både næringsrik, smakfull og beroligende.

Nyhet: Dompap-servise

Det nye Dompap-serviset fra Porsgrund Porselen er utviklet med den norske vinteren i tankene. Hva er vel koseligere enn en liten, lubben, rød fugl på en rimfrostet gren?

Oppskrift: gulrotkake

En god gulrotkake er den perfekte avslutning på en deilig middag. Vi har satt sammen en frisk og sunn oppskrift som garantert blir en suksess rundt bordet!

Vi åpner i Bogstadveien!

16. november åpner vi dørene til vår nye Flagship Store i Bogstadveien / Hegdehaugsveien 34, og vi gleder oss til å bli del av Norges største og lengste handlegate.

Julens beste gavetips

Vi vet at det kan være utfordrende å handle julegaver til venner og familie, men lite er så gøy som når man lykkes. Her er en liste med våre beste gavetips! God julegavehandel!

Julens oppdekninger

Julen er en tid for å samles rundt bordet til god mat og hygge med de du er glad i. Bli inspirert til julens oppdekninger med våre flotte serviser fra Porsgrunds Porselænsfabrik.

Oppskrift: Pepperkaker

Det er ikke jul før duften av deilige pepperkaker fyller hjemmet og både små og store hender hjelper til med baksten! Test ut julens beste pepperkakeoppskrift!

Stemningsfull adventstid

Advent markerer ventetiden frem mot jul, og er en tid for forberedelser og hygge med dem man er aller mest glad i. Stress ned og nyt tiden - plutselig er den forbi!

Velg riktig kasserolle

Gryter lages i mange ulike materialer, men ikke ett materiale passer til all type mat. Velg riktig kasserolle ut fra hva du skal tilberede for et vellykket og smakfullt resultat!

Historien om Nisseserviset

Det tradisjonsrike Nisseserviset fra Porsgrunds Porselænsfabrik er en populær klassiker i julen, men vet du hva den opprinnelige ideen med serviset var? Les mer!

Julens oppskrifter

For mange er julematen det beste med julen. Enten du foretrekker ribbe, pinnekjøtt, lutefisk eller julegrøt, så hjelper vi deg her med julens oppskrifter.

Skumle Halloweenmuffins

Lyst til å servere noen skummelt gode muffins til Halloween? Her er oppskriften på halloweenmuffins som garantert både imponerer og skremmer gjestene dine!

Vedlikehold av glass

Har du opplevd at glassene dine blir grå eller melkehvite? Da kan årsaken være glasskorrosjon eller forkalkning. Klikk for å lære mer om riktig vedlikehold av glass.

Årets juleplatte 2017

Årets juleplatte fra Porsgrund Porselænsfabrik har et nostalgisk, men samtidig tidsriktig design som garantert vil fange oppmerksomhet rundt festbordet.

Nye Finn champagneglass

Denne høsten lanseres nyheten Finn champagneglass med tynn stett - en sprudlende nyhet fra Hadeland Glassverk og et verdig tilskudd til festbordet!

Høsten er her - nyt den!

Høsten er her, og tiden er inne for å pakke seg inn i varmere klær og nyte den friske høstluften. Klikk her for å få inspirasjon til hyggelige høstkvelder innendørs!

Oppskrift: Fårikål

Torsdag 28. september feires fårikålens dag over hele landet. Vi har vært så heldige å få låne oppskriften til vår kollega Mia. Kanskje blir denne også en slager hjemme hos deg?

Høstens beste boller!

Klar for å imponere med høstens beste boller? Test ut bolleoppskriften til Anne-Martha i Lille Grensen. Inviter familie, venner eller bare nyt baksten for deg selv med en god kopp te eller kaffe!

Tips til soppturen

Sanking av sopp er en populær aktivitet for hele familien, men vet du hvilke sopp du bør se etter? Og hva bør du egentlig ha med deg? Les våre beste tips til soppturen!

Oppskrift: Svinegryte

Høsten nærmer seg, og hva er vel bedre enn å nyte hyggelige stunder sammen med familie eller venner på kjøkkenet? Test ut høstens beste svinegryte med eplekonjakk!

Tips til studentkjøkkenet

Skal du, eller kjenner du noen som flytter hjemmefra for å studere? Mye skal kanskje handles inn til hybelen, men hva behøves egentlig på studentkjøkkenet?

Hjemmelaget syltetøy

Sylting er en perfekt måte å forlenge levetiden på frukt og bær. Å lage hjemmelaget syltetøy er mest sannsynlig enklere enn du tror, og i tillegg smaker det veldig godt!

Sommerens beste aioli

Selv de enkleste måltider kan løftes av riktig tilbehør, og vi mener aioli stiller sterkt når det kommer til å gi den ekstra smaken man gjerne er ute etter. Les vår oppskrift!

10 nyttige grilltips

Sommeren er høysesong for grilling! I denne artikkelen gir vi deg 10 nyttige grilltips som kan komme godt med når sommerens beste måltider skal tilberedes.

Sommerlig oppdekning

Vi synes smaken av sommer blir aller best når du kombinerer det med en sommerlig oppdekning i sesongens flotteste farger. Sjekk ut våre nye sommerfavoritter.

Farmors fiskesuppe

Ingenting slår en god, hjemmelaget fiskesuppe! Vi har bladd i kokebøkene og funnet frem til en sikker vinner; nemlig farmors oppskrift på kremet fiskesuppe! Tar du utfordringen?

Vase til sommerbordet

Liker du å pynte opp hjemmet med vakre blomster? En lekker vase gir buketten det lille ekstra, og vi i Christiania Glasmagasin har det du ser etter! Hva består din favorittbukett av?

Vinglass til ulik bruk

Har du noen gang drukket vin av et kjøkkenglass og tenkt at vinen smaker annerledes? Vinglass er nemlig utformet på en spesiell måte for å bevare og fremheve vinens aroma.

Oppskrift: Pavlova

Pavlova er en populær 17. mai kake, og med sin luftige, lette og sprø konsistens vil den garantert imponere rundt festbordet. Les vår oppskrift på himmelsk Pavlova som smelter på tunga.

Norgesglass til 17. mai!

Norgesglasset har eksistert i over 100 år og har med sine lange tradisjoner og mange bruksområder en fortjent plass på 17. mai-bordet. Hva bruker du ditt Norgesglass til?

Dekk opp til fest!

Det nærmer seg høysesong for konfirmasjon og dåp, og for oss betyr det høysesong for borddekking! La borddekkingen bli del av festen, vi viser deg hvordan!

Servise for livet

Porsgrund Porselen har siden 1887 produsert unike kvalitets-serviser som har blitt ført videre i generasjoner. Les mer om hvorfor servisene er så populære.

Påskens lammefavoritt

For mange nordmenn er lam den ultimate påskematen, og norsk lam er en råvare i verdensklasse. Imponer gjestene dine med vår oppskrift på smakfull lammestek!

Oppskrift: Perfekt eggerøre

Eggerøre er en sikker vinner til helgefrokosten! Retten går raskt å lage, og kan tilberedes på utallige måter. Sjekk ut vår klassiske oppskrift her!

Vaffelcookies på 1-2-3

Mandag 25. mars er det vaffeldagen! Vi i Christiania Glasmagasin har en helt spesiell begeistring for vafler, og denne gangen deler vi en oppskrift litt utenom det vanlige...

En kjærlighetshistorie

Gjennom flere generasjoner har våre unike merkevarer satt sitt preg på den norske folkesjela. Les mer om Hadeland Glassverk og Porsgrunds Porselænsfabrik.

Vedlikehold av stekepanner

Stekepannen er et av kjøkkenets viktigste redskaper, og riktig behandling er avgjørende for pannens levelengde. Behandler du pannen din riktig?

Amerikanske pannekaker

På jakt etter den ultimate oppskriften på amerikanske pannekaker? Sammen med Tefal gir vi deg oppskriften som passer like godt til frokost som til dessert!

Velg riktig stekepanne

Det er flere faktorer som spiller inn på valg av stekepanne. Visste du at riktig råvare tilberedt i riktig materiale kan være avgjørende for resultatet?

Borddekking - slik gjør du!

Borddekking skal være gøy! Vi gir deg her basisreglene for borddekking som bør være på plass før du kan slippe kreativiteten løs med dekoren.

Alt om porselenskniver

Hvilke fordeler får du egentlig med en porselenskniv, og bør den brukes hver dag? Lær mer om riktig behandling av porselenskniver her!

Velg riktig kniv

Kniven blir ofte omtalt som kjøkkenets viktigste redskap, og det er ikke uten grunn. En god kniv gjør matlagingen både morsommere, raskere og smidigere!

Butikksjefens scones

Snart Morsdag og Valentine. Hvorfor ikke i den anledning overraske noen med en deilig frokost på senga? Oppskrift på scones som faller i smak!

Din kjøkkenbutikk

Kjøkkenet skal heller ikke bare være et sted å kokkelere, men også et sted du kan trekke deg tilbake med en god bok og en deilig kopp kaffe eller te.

Smakfull ertesuppe

Kan vi friste med en varm og smakfull ertesuppe? Vår oppskrift har det lille ekstra som gir suppen et mer personlig preg, sjekk den ut da vel!

Vinter og peiskos

Snøen har falt over store deler av Norge, og tiden er inne for å nyte vinteren og alt det den har å by på. Enten det er ute eller inne foran peisen.

Oppskrift: Entrecôte

En mør og god biff er ikke uvanlig å finne blant topp 5 favorittretter hos mat-elskere over hele verden. Men hvordan få til en god biff?

Sunn start

Lite er så friskt og godt som tomatsalat, og vi synes retten passer like godt hele året. Tomater er kalorifattige og fulle av viktige antioksidanter.

Årets farger

Årets farger beveger seg fra det minimalistiske til det mer hjemmekoselige og personlige. Farger som blått, olivengrønt og brunt vil prege trendbildet.

Passer til dessert

Cavaskålene i Odysse-serien til Hadeland Glassverk er de perfekte glassene for deg som ønsker glass som kan brukes til mer enn bare drikke.

Tips til borddekking

Tips for å gjøre borddekkingen enklere. Tenk gjennom hvilket tema du ønsker, og hvilke farger du vil fokusere på. Å invitere til middag vil gå som en lek!

Håndmalt servise

Visste du at stråmønsteret på Bogstad-serviset fra Porsgrunds Porselænsfabrik blir håndmalt på fabrikken i Porsgrunn?

Finn riktig ølglass

Har du noen gang drukket cola fra en kaffekopp og tenkt at det smakte rart? Det er ikke bare brus som smaker annerledes når serveringsglasset er feil!

Lukk
0 kr igjen til FRI FRAKT!
0 av 0

Mine favoritter

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.